Błona śluzowa jamy ustnej stanowi barierę ochronną przed szkodliwymi czynnikami. Aby mogła prawidłowo wypełniać swoją funkcję, powinna być stale wilgotna, a jej struktura nie może być uszkodzona. Dlatego ważne jest, aby odpowiednio dbać o utrzymanie prawidłowego stanu funkcjonowania i nawilżenia błony śluzowej gardła i krtani.
Składniki produktu FIORDA stanowią uzupełnienie diety osób z podrażnionym gardłem, które odczuwają:
- drapanie w gardle,
- dyskomfort wywołany wzmożonym oddychaniem przez usta,
- suchość w gardle,
- chrypkę.
Opis
- porost islandzki – zawiera substancje śluzowe, które tworzą ochronną powłokę, korzystnie działając na błonę śluzową gardła, krtani i strun głosowych. Działa kojąco i łagodząco. Wspiera prawidłową pracę układu odpornościowego,
- laktoferyna – naturalne białko występujące w mleku. W organizmie człowieka występuje również w ślinie oraz łzach, a także jest ważnym składnikiem mleka karmiących matek,
- dzika róża – przyczynia się do wsparcia naturalnych sił odpornościowych organizmu. Wspomaga optymalne funkcjonowanie i chroni błonę śluzową górnych dróg oddechowych.
Fiorda o smaku czarnej porzeczki: substancja żelująca – guma arabska, substancja utrzymująca wilgoć – sorbitole, woda, wyciąg z plechy porostu islandzkiego (Cetraria Islandia L.), substancja utrzymująca wilgoć – syrop maltitolowy, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, laktoferyna (z mleka), wyciąg z owoców dzikiej róży (Rosa canina L.), sok z owoców czarnej porzeczki, aromat z czarnej porzeczki, substancja glazurująca – wosk Carnauba, sok z owoców bzu czarnego, substancja słodząca – sukraloza.
producent: phytopharm Klęka S.A.