ISKIAL JUNIOR w płynie 100ml
ISKIAL JUNIOR W PŁYNIE to kompleksowa formuła, która łączy w sobie olej z wątroby rekina z wysoką zawartością witaminy D3 wspomagającej prawidłowe...
Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
Czym jest MGO™
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™ która jest obiektywna i powtarzalna.
Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: PROPHARMA
16 innych produktów w tej samej kategorii:
ISKIAL JUNIOR W PŁYNIE to kompleksowa formuła, która łączy w sobie olej z wątroby rekina z wysoką zawartością witaminy D3 wspomagającej prawidłowe...
Suplement wskazany do uzupełniania diety o składniki w nim zawarte. Właściwości: MyVita Witamina D3 Żelki z pektyny cytrusowej nie zawierają oleju...
Suplement diety, opracowany w celu wzmocnienia odporności dzieci. Smak pomarańczowy. Składniki olej z mikroalg Schizochytrium sp. zawierający...
Lek zawierający jako substancję czynną cholekalcyferol (witaminę D3). Produkt dla noworodków, niemowląt, dzieci oraz dorosłych. Skład Substancją...
DicoTuss to suplement diety w postaci syropu przeznaczony dla dzieci po 3 roku życia oraz dla osób dorosłych. W składzie zawiera ekstrakty z...
*Oferta ważna do wyczerpania zapasów Lek Groprinosin zawiera jako substancję czynną inozyny pranobeks, która wykazuje działanie przeciwwirusowe i...
ISKIAL Immuno Max + Witamina C - suplement diety w postaci kapsułek zawierający w swoim składzie olej z wątroby rekina, witaminę D3 i witaminę C....
Naturell Witamina D - suplement diety w formie tabletek do żucia i gryzienia o smaku waniliowo-truskawkowym. Produkt przeznaczony dla dzieci od 3....
Suplement diety zawierający roślinne składniki o działaniu wzmacniającym, szczególnie polecany dzieciom, u których mechanizmy obronne organizmu nie...
Gold-Vit® C Junior to suplement diety w formie proszku o pysznym malinowym smaku przeznaczony do bezpośredniego spożycia, zawierający witaminę C z...
Sambucol Junior to syrop dla dzieci powyżej 6 roku życia, wskazany do postępowania dietetycznego w stanach w stanach przedgrypowych, grypy i...
Suplement diety, dedykowany zarówno dla dzieci od 3. roku życia, jak i dorosłych. Produkt został stworzony z myślą o wsparciu prawidłowego...
Suplement diety Grinovita Junior zalecana jesienią, zimą i wczesną wiosną dla dzieci od 3. roku życia. Grinovita Junior zawiera w przeliczeniu na...
Suplement diety ISKIAL to kompleksowa formuła, która łączy w sobie olej z wątroby rekina i witaminę D3 w zwiększonej ilości. Olej z wątroby rekina...
Mantusil to suplement diety z miodem manuka. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3. roku życia oraz dorosłych. Składniki Substancja słodząca:...
SKĄD POCHODZI MIÓD MANUKA? Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie....
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii