Alliofil 0,2g x 30 tabletek
Alliofil jest tradycyjnym produktem leczniczym roślinnym do stosowania w określonych wskazaniach, wynikających wyłącznie z jego długotrwałego...
Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
Czym jest MGO™
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™ która jest obiektywna i powtarzalna.
Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: PROPHARMA
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Alliofil jest tradycyjnym produktem leczniczym roślinnym do stosowania w określonych wskazaniach, wynikających wyłącznie z jego długotrwałego...
Suplement diety Witamina D bierze udział w wielu procesach zachodzących w organizmie. Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, zębów oraz prawidłowego...
Biaron C Extra to suplement diety w formie kropli, zawierający witaminę C z aceroli i dzikiej róży, składników pochodzenia naturalnego. Wpływa na...
ALCEP SyropSkładAllii cepae extractum fluidum 20,00 cz. Saccharum 62,00 cz. Aqua dest. 18,00 cz.DziałaniePreparat wykazuje działanie...
SKĄD POCHODZI MIÓD MANUKA? Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie....
Rutinacea Junior podnosi odporność organizmu, łagodzi objawy przeziębienia i grypy oraz ogranicza rozwój infekcji. Rutinacea Junior to...
Suplement diety pozwalający wesprzeć prawidłowy poziom witaminy D3 w organizmie. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3. roku życia i...
Tabletki do ssania dla dzieci powyżej 3. roku życia i dorosłych, o owocowym smaku. Suplement diety zawiera witaminę C i cynk, które pomagają w...
Naturell Witamina D - suplement diety w formie tabletek do żucia i gryzienia o smaku waniliowo-truskawkowym. Produkt przeznaczony dla dzieci od 3....
Suplement diety Witamina D jest potrzebna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Ponadto pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów...
Wyrób medyczny przeznaczony dla dzieci od 1. roku życia, który działa wspomagająco w celu łagodzenia objawów związanych z przeziębieniem. Może być...
Suplement diety. Kapsułki typu „twist off”Preparat dla niemowląt powyżej 6 miesiąca życia i dzieci. W skład preparatu wchodzą ekstrakty roślinne z...
Gold-Vit® C Junior to suplement diety w formie proszku o pysznym malinowym smaku przeznaczony do bezpośredniego spożycia, zawierający witaminę C z...
Wskazania: Wspomagająco u osób o obniżonej odporności, w przypadku nawracających infekcji górnych dróg oddechowych. Dawkowanie: Doustnie. Dorośli:...
Bodymax BODYMISIE to multiwitamina w formie pysznych żelkowych misi, które wspierają odporność*.Bodymisie to miłe uzupełnienie codziennej diety...
Imunoglukan P4H® jest suplementem diety dostarczającym witaminę C, która pomaga utrzymać naturalną odporność organizmu. Zaleca się go szczególnie...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii