ISKIAL JUNIOR 3+ 60 kapsułek do żucia
Suplement diety Kompleksowa formuła, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie mózgu i...
Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
Czym jest MGO™
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™ która jest obiektywna i powtarzalna.
Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 250+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 250 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 250+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: PROPHARMA
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Suplement diety Kompleksowa formuła, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie mózgu i...
suplement diety zawierający kwasy omega-3 EPA i DHA oraz witaminę D3. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia oraz osób dorosłych....
Suplement diety ISKIAL to kompleksowa formuła, która łączy w sobie olej z wątroby rekina i witaminę D3 w zwiększonej ilości. Olej z wątroby rekina...
Suplement diety, który dzięki zawartym składnikom wspiera drogi oddechowe (pelargonia), wpływa łagodząco na jamę ustną i gardło (pelargonia,...
Skąd pochodzi Miód Manuka? Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie....
Suplement diety Witamina D jest potrzebna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Ponadto pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów...
Suplement diety z olejem z czarnuszki, cynkiem, ekstraktem z czosnku, ekstraktem z rozmarynu i witaminą E. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej...
Tran 500 mg NATURKAPS ® stosowany jest jako środek wzmacniająco-regenerujący w okresie rekonwalescencji po przebytych schorzeniach osłabiających...
Suplement diety z laktoferyną w oleju MCT. Produkt przeznaczony dla dzieci i dorosłych. Produkt bez glutenu. Składniki Oej MCT (średniołańcuchowe...
Möller’s Forte z tranem to najważniejsze składniki tranu skoncentrowane w kapsułkach. Stanowi bogate źródło kwasów omega-3 i witaminy D3. Möller’s...
Produkt dostępny do wyczerpania zapasów1 ampułka zawiera 1 ml wyciągu z aloesu drzewiastego (Aloe arborescens extractum) (1:4). rozpuszczalnik...
Möller’s Omega-3 Rybki to kwasy omega-3 i witamina D w formie smacznych, owocowych żelków - poczęstowani zostaliśmy żeczywiście są owocowe nie mają...
Suplement diety w postaci kropli, który jest źródłem witaminy C. Preparat przeznaczony jest dla dzieci od 3. roku życia oraz młodzieży....
Immucol 6 zawiera kompozycje naturalnych składników takich jak bez czarny, traganek, aronia oraz witaminę C. Syrop Immucol polecany jest w celu...
ENTitis zawiera w swoim składzie probiotyczny szczep 5. salivarius K12, który został wyizolowany z jamy ustnej dziecka, które przez ostatnich 6 lat...
Dicoflor®Odporność to wyjątkowe połączenie witamin, minerałów i żywych kultur bakterii w postaci wygodnych w użyciu fiolek, które nie wymagają...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii