Tran MOLLERS Omega-3 Rybki żelki pomarańczowo -...
Möller’s Omega-3 Rybki to kwasy omega-3 i witamina D w formie smacznych, owocowych żelków - poczęstowani zostaliśmy żeczywiście są owocowe nie mają...
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.
Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie ().
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 400 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >40 mg | >6 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 33 porcji.
Opakowanie 500 g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: PROPHARMA
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Möller’s Omega-3 Rybki to kwasy omega-3 i witamina D w formie smacznych, owocowych żelków - poczęstowani zostaliśmy żeczywiście są owocowe nie mają...
Wyrób medyczny Honikan Immuno Syrop to syrop na bazie prawdziwego miodu, który działanie zawdzięcza kompozycji ekstraktów roślinnych, cynku i...
Suplement diety dla dzieci powyżej 6 roku życia ZATOGRIP JUNIOR to podwójna siła dzięki połączeniu standaryzowanych ekstraktów roślinnych z...
Suplement diety ISKIAL to kompleksowa formuła, która łączy w sobie olej z wątroby rekina i witaminę D3 w zwiększonej ilości. Olej z wątroby rekina...
Tabletki do ssania dla dzieci powyżej 3. roku życia i dorosłych, o owocowym smaku. Suplement diety zawiera witaminę C i cynk, które pomagają w...
Suplement wskazany do uzupełniania diety o składniki w nim zawarte. Właściwości: MyVita Witamina D3 Żelki z pektyny cytrusowej nie zawierają oleju...
Skąd pochodzi Miód Manuka?Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie....
Suplement diety z olejem z czarnuszki, cynkiem, ekstraktem z czosnku, ekstraktem z rozmarynu i witaminą E. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej...
Suplement diety. Kapsułki typu „twist off”Preparat dla niemowląt powyżej 6 miesiąca życia i dzieci. W skład preparatu wchodzą ekstrakty roślinne z...
Produkt dostępny do wyczerpania zapasów1 ampułka zawiera 1 ml wyciągu z aloesu drzewiastego (Aloe arborescens extractum) (1:4). rozpuszczalnik...
DicoTuss to suplement diety w postaci syropu przeznaczony dla dzieci po 3 roku życia oraz dla osób dorosłych. W składzie zawiera ekstrakty z...
Odporność Complex to preparat stworzony z myślą o dzieciach powyżej 3 roku życia. Zawiera 100% immunocomplex – specjalny zestaw składników...
Proszek w saszetkach, 30 sztuk, dla niemowląt powyżej 6. miesiąca życia i dzieci do 3 roku życia. Dostępny w dwóch smakach: bananowym i...
CERUTIN® Junior Polfarmex to pyszny suplement diety zawierający bogatą kompozycję starannie dobranych składników aktywnych: rutozydu, witaminy C,...
Suplement diety Kompleksowa formuła, która wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wspiera prawidłowe funkcjonowanie mózgu i...
ALCEP SyropSkładAllii cepae extractum fluidum 20,00 cz. Saccharum 62,00 cz. Aqua dest. 18,00 cz.DziałaniePreparat wykazuje działanie...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii