Tran MOLLERS Norweski cytrynowy 250ml
Suplement diety o bardzo wysokiej jakości i czystości tranu z dorsza. Preparat przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia. smak...
Skąd pochodzi Miód Manuka?
Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.
Czym jest Miód Manuka?
W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).
Czym jest MGO™?
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich m.in.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO™, która jest obiektywna i powtarzalna.
Firma Manuka Health New Zealand jest prekursorem i liderem naukowym metody MGO™ oraz wiodącym eksporterem wysokiej jakości miodów Manuka. Jako pierwsza wprowadziła oznaczenie jakości handlowej miodów Manuka metodą mierzenia methylglyoxalu - MGO™ (od 2007r.) i wywarła wyraźny wpływ na prace naukowe i urzędnicze związane z jakością miodów Manuka w Nowej Zelandii i na Świecie (www.manukahealth.co.nz).
MIÓD NEKTAROWY MANUKA MGO™ 550+
Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >55 mg | >8,25 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Producent: PROPHARMA
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Suplement diety o bardzo wysokiej jakości i czystości tranu z dorsza. Preparat przeznaczony dla dorosłych i dzieci powyżej 3 roku życia. smak...
Suplement diety wspomagający zdrowie dróg oddechowych. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 6. miesiąca życia oraz dorosłych. Składniki:...
Suplement diety Witamina D jest potrzebna dla prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Ponadto pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów...
Skąd pochodzi Miód Manuka?Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie....
Działanie:Witamina C jest jedną z witamin rozpuszczalnych w wodzieBierze udział w syntezie kolagenu i utrzymywaniu prawidłowego stanu...
CERUTIN® Junior Polfarmex to pyszny suplement diety zawierający bogatą kompozycję starannie dobranych składników aktywnych: rutozydu, witaminy C,...
Suplement diety ImmunoMix Advanced syrop wspomaga układ odpornościowy dzięki obecności jeżówki bladej i czarnego bzu, nie tylko w okresie zimowym,...
ALCEP SyropSkładAllii cepae extractum fluidum 20,00 cz. Saccharum 62,00 cz. Aqua dest. 18,00 cz.DziałaniePreparat wykazuje działanie...
Suplement wskazany do uzupełniania diety o składniki w nim zawarte. Właściwości: MyVita Witamina D3 Żelki z pektyny cytrusowej nie zawierają oleju...
Sambucol Junior to syrop dla dzieci powyżej 6 roku życia, wskazany do postępowania dietetycznego w stanach w stanach przedgrypowych, grypy i...
Suplement diety zawierający standaryzowany ekstrakt z propolisu oraz witaminy z grupy B. Produkt przeznaczony dla dzieci powyżej 3 roku życia i...
Imupret N krople to lek pochodzenia naturalnego, który naturalnie stymuluje siły obronne organizmu. Imupret N zawiera w swoim składzie ekstrakt z 7...
Proszek w saszetkach, 30 sztuk, dla niemowląt powyżej 6. miesiąca życia i dzieci do 3 roku życia. Dostępny w dwóch smakach: bananowym i...
Möller’s Omega-3 Rybki to kwasy omega-3 i witamina D w formie smacznych, owocowych żelków - poczęstowani zostaliśmy żeczywiście są owocowe nie mają...
Möller's Tran Norweski stanowi uzupełnienie codziennej diety w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT) omega-3 oraz witaminy A, D i E....
FLORENTA Plus zawiera ekstrakt wodny płynny z igieł i pąków jodły białej (Abies pectinata) oraz wyciąg bogaty w taksyfolinę z drewna modrzewia...
error Chwilowo nie możesz polubić tej opinii